Sunday, June 26, 2011

berkawan dengan bekas kekasih

assalammualaiukum semua :)

sihat semua kan.. <3

entry kali ini berkenaan dengan salah atau tidak kita berkawan semula dengan bekas pasangan kita selepas sudah terputusnya ikatan itu ..

perpisahan ini selalunya terjadi bila kedua dua belah pihak tidak ade keserasian, curang dengan pasangan, bosan la dengan pasangan masing dan sewaktu dengan nya yang boleh menjadi faktor kepada kehancuran tapi bila dah jadi semua nie so we must accept it eventhough it hard..


apa yang dari kita semua nampak dari keadaan sekeliling, selalunya bila dah berpisah ni, mula la masing masing tak nak tegur sapa lagi, taknak tengok pon muka tuh kalau boleh kan, habis semua delete num fon and kenangan kenangan bersama .. kononnyer laaa..

sampai ada sesetengah kata:
" sumpah aku taknak ada kena mengena ngan kau lagi lepas ni,jangan ganggu hidup aku lagi"
bersumpah sumpah bagai kan yang sesetengah ni, pelik bukan ..tapi ni la lumrah kita sebagai manusia..

tapi ada yang part positive nye jugak, ada yang boleh terima keadaan selepas mereka mengambil keputusan untuk putus..
mungkin mereka lebih selesa menjadi seorang sahabat, boleh duduk lepak sekali gitu,bergurau senda and this is good rite, saya suka ini :)


sebenarnya tidak salah untuk kita berkawan semula dengan bekas kekasih kita bila perpisahan itu berlaku dalam keadaan yang baik tanpa ade sedikit pun perasaan dendam tapi ingat ada batas batas nya, dia bukan lagi kekasih kita so jangan nak ada perasaan lain pulak..heee

so kesimpulannya ,kita semua buat silap dan tahu dimana silap kita dengan pasangan kita bukan.. menjadi kawan kepada bekas kekasih kita bukan laa semua orang boleh lakukan, its hard rite?
islam sendiri mengajak kita membina ukhuwah bukan memutuskannya so why not we try to make a friend to each other , pengalaman banyak mengajar kita semua erti kehidupan walaupun dengan bekas kekasih kita sendiri..ianya menjadi kita lebih matang dalam membuat keputusan dan berfikir :)


sweet sangat bila pasangan yang sudah putus ini berkawan semula
mana tahu kalau dah itu memang jodoh mereka,sampai laa serunya nanti kan.. heeheee


till then,
bye


love
1 comment:

  1. dija tak setabah and sebaik tu nak berkawan dengan bekas kekasih *padahal tak de bekas kekasih pun..hehe

    ReplyDelete